Gebruikerservaring van de SilverFit Flow inzet bij een therapeut

De therapeut, met meer dan 11 jaar werkervaring, is erg enthousiast over de SilverFit Flow met ademhalingsoefeningen in spelvorm. Voor verschillende diagnoses zet de therapeut de SilverFit Flow in tijdens de therapiesessies:

  • COPD
  • Longemfyseem
  • Congestief hartfalen
  • COVID-19
  • Long COVID
  • Patiënten met angst

De SilverFit Flow wordt veel gebruikt als interventie om de patiënt te helpen begrijpen welke ademhalingspatronen nodig zijn om energie te besparen bij het uitvoeren van dagelijkse taken en ADL’s.

De therapeut vertelt dat met behulp van de gevisualiseerde ademhalingsoefeningen van de SilverFit Flow de patiënt in staat is om de ademhalingspatronen te begrijpen die nodig zijn voor het opbouwen van uithoudingsvermogen, het verminderen van angst en een snellere verbetering van functionele taken.

Verder heeft de therapeut de SilverFit Flow ingezet bij een patiënt die tijdens zijn herstel van COVID-19 last kreeg van een harde en vervelende hoest. Tijdens de sessies werd er gebruik gemaakt van biofeedback ademtherapie met de SilverFit Flow gericht op het krachtig uitademen en het oefenen van ritmische ademhalingspatronen. Na een reeks sessies boekte de patiënt significante vooruitgang waardoor de patiënt minder angst ervoer en de uitademingskracht was verbeterd. Hierdoor had de patiënt meer controle over zijn luchtwegen en verdween de hoest.

Ook vermelde de therapeut dat bij een andere patiënt met dysfagie die niets via de mond mocht binnenkrijgen de inzet van de SilverFit Flow geholpen heeft. De therapiesessies waren vooral gericht op het verbeteren van ADL’S en het algemene uithoudingsvermogen. Ook tijdens deze sessies werd gebruik gemaakt van biofeedback ademtherapie met de SilverFit Flow. Het systeem werd hier vooral ingezet om de patiënt energiebesparende ademhalingsmethoden aan te leren. Met de geboekte vooruitgang tijdens de sessies was de patiënt in staat om, na overleg met de logopedist, andere therapiesessies gefocust op dysfagie en het starten met voedselinname.


Deel deze pagina: