Inzetten van de SilverFit 3D binnen de ergotherapie

Ook binnen de ergotherapie zijn de SilverFit systemen goed toepasbaar. De SilverFit 3D biedt spellen aan die binnen de ergotherapie onder andere aansluiten op rolstoelbehendigheid, arm-/handfunctietraining en ADL-taken. 

Een voorbeeld van een spel waarbij een ADL-taak wordt getraind is het Volgordespel. De cliënt dient aan te geven op welke volgorde de verschillende handelingen van een ADL-activiteit dienen te gebeuren (bijv. scheren of koffie zetten). De cliënt moet deze taken in de juiste volgorde zetten door met de romp te buigen. Op deze manier traint de cliënt tegelijkertijd de rompstabiliteit. Dit spel wordt vaak ingezet door ergotherapeuten als voorbereiding op het uitvoeren van de ADL-taak. 

Rolstoelbehendigheid kan getraind worden met de spellen Bloementuin, Trail making en Stop de Wolf. Daarnaast is er een breed aanbod van spellen voor het trainen van de arm-/handfunctie, waaronder het spel Eieren vangen. 

Door het inzetten van de SilverFit 3D binnen de ergotherapie wordt er gewerkt middels het nieuwe uitgangspunt ‘Technology-based’ uit het beroepsprofiel van de Ergotherapeut (Cup et al., 2017).

Interesse?

SilverFit levert ook tijdens de coronacrisis in overleg en op gepaste wijze. Liever eerst een online demonstratie? Dat kan natuurlijk ook! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Literatuur

Cup, E., van Hartingsveldt, M., de Vries-Uiterweerd, A., & Seanger, S. (2017). Ergotherapeut. In M. le Granse, M. van Hartingsveldt, & A. Kinébanian (Eds.), Grondslagen van de ergotherapie (pp. 165-186). Houten: BohnStafleu van Loghum. 

Deel deze pagina: