Overname DiFiets door SilverFit

Overname DiFiets door SilverFit

Eind 2009 belandde een vriend van Ron Otten na een zwaar motorongeluk in een verpleeghuis met niet-aangeboren-hersenletsel. Hij bezocht zijn vriend regelmatig, vooral in de fysiotherapiezaal. De fysiotherapeut gaf aan dat het moeilijk was zijn vriend in beweging te houden. Toen ontstond het idee om met sensorisch gemeten bewegingen beeldmateriaal aan te sturen. Ron bouwde de eerste DiFiets voor het verpleeghuis waar zijn vriend verbleef. Later ook voor andere fysiotherapeuten die hier onmiddellijk de waarde van inzagen. Bij elke verkochte DiFiets werden drie routes van de omgeving van het verpleeghuis gemaakt.

Enkele maanden geleden belde Ron ons en vertelde dat hij met pensioen wilde gaan. Zouden wij de zorg voor zijn klanten willen overnemen?

“Ik kende SilverFit wel. Ik was onder de indruk van de sterke samenwerking met medisch specialisten en de focus op medisch wetenschappelijk onderzoek. In die zin viel SilverFit mij op. SilverFit is een organisatie die continuïteit kan bieden voor dementerende mensen om virtueel te blijven fietsen. Dat vind ik het allerbelangrijkste.” - Ron Otten

Het is zonde als de in opdracht gemaakt routes op een gegeven moment niet meer gebruikt kunnen worden. Met de SilverFit software en ons serviceteam, kunnen we ervoor zorgen dat al deze systemen ook in de toekomst kunnen blijven werken. SilverFit besloot DiFiets over te nemen. Zo gaat het werk van Ron niet verloren en kunnen bewoners blijven genieten van regelmatig een rondje fietsen.

 Van de afgelopen jaren heeft Ron talloze mooie herinneringen. Als afsluiting deelt hij er graag een met ons:

“Ik installeerde een DiFiets in de fysiozaal en naast mij zat een mevrouw in een rolstoel achter een actief-passief fiets. Ik vertel haar wat ik aan het doen ben en dat zij zometeen iets kan zien van de omgeving. Ik test het uit met de beweging en mevrouw zegt:” Is dat de Brunssummerheide? Daar ben ik al zolang niet geweest”. Dat is wat mij persoonlijk raakt.”

Deel deze pagina: