SilverFit 3D software update


Het SilverFit development team heeft de afgelopen maanden gewerkt aan prachtige toevoegingen voor de SilverFit 3DGraag vertellen we je wat er nieuw is.

Al onze klanten met een serviceovereenkomst ontvangen deze software-update automatisch.

Sloopkogel: een nieuwe oefening voor heupabductie

Deze update bevat een compleet nieuwe oefening voor een beweging die nog niet eerder met de SilverFit 3D gedaan kon worden: de staande heupabductie. Tijdens de oefening bestuurt de cliënt een sloopkogel waarmee een gebouw gesloopt wordt. Door de heup te abduceren slingert de sloopkogel richting het gebouw en stort het in elkaar, met passende geluidseffecten.

Deze oefening traint de staande heupabductie en kan met verschillende hulpmiddelen uitgevoerd worden zoals met een brug of een rollator. Tevens kun je aangeven of er één been afzonderlijk getraind wordt of dat beide benen afwisselend getraind worden. Daarnaast bepaal je hoe groot de hoek is die gemaakt moet worden en kan je aangeven of er getraind wordt op basis van een bepaalde tijdsduur of een aantal repetities. De oefening kan zowel in statische als dynamische vorm uitgevoerd worden. 

 'Overstekende mieren' met knieheffen

We hebben veel positieve reacties gekregen op de oefening 'Overstekende mieren' met het strekken van de knie. Hierbij werd vaak gevraagd of deze oefening ook met knieheffen gedaan kan worden om heupflexie te trainen. Wij horen dit soort feedback graag en hebben knieheffen daarom als optie toegevoegd aan 'Overstekende mieren'. De oefening kan staand of zittend uitgevoerd worden. Daarnaast kies je hier de mate waarin de knie opgetild moet worden en of dit dynamisch gebeurt of dat de cliënt de knie een paar seconden hoog moet houden.

Vernieuwde instructievideo’s

Voorafgaand aan iedere oefening laten we altijd een instructievideo zien die de beweging voor die oefening toont. We hebben nieuwe instructievideo’s opgenomen voor alle oefeningen. Deze nieuwe video’s kunnen alle verschillende beweegopties nauwkeurig tonen en zijn beter in staat om alleen de beweegopties te tonen zoals jij ze hebt ingesteld in het instellingenscherm.

Keuzehulp weer up-to-date

We hebben meerdere aanpassingen gedaan aan de Keuzehulp die je ondersteunt in het vinden van een passende oefening, bijvoorbeeld op basis van een diagnose of beweegvorm.

Zo hebben wij 'Sloopkogel' de nieuwe oefening voor heupabductie toegevoegd aan de Keuzehulp. Je kunt deze nu vinden bij de diagnose 'Totale Heup Prothese', maar ook bij beweegprogramma’s om een kracht- of balansoefening uit te voeren met de onderste extremiteit. Ook de nieuwe oefening 'Overstekende mieren' met knieheffen is toegevoegd aan de Keuzehulp.

Het beweegprogramma voor COPD en het diagnosemenu voor COPD zijn aangepast naar de laatste inzichten uit de nieuwe KNGF-richtlijn COPD.

Het beweegprogramma voor Dementie is aangepast naar aanleiding van de aanbevelingen van Linda Zijlstra. Zij heeft vanuit de opleiding geriatriefysiotherapie onderzoek gedaan naar het gebruik van de SilverFit 3D bij mensen met dementie.

Feedback en suggesties

Al deze verbeteringen zijn gebaseerd op de feedback van onze klanten. Wil je de eerste zijn die een software-update van ons ontvangt en jouw feedback met ons delen? Meld je dan aan voor ons testpanel. Heb je suggesties of ideeën voor de SilverFit 3D? Vertel het ons via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0348 769 110.


Deel deze pagina: