SilverFit bij Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Afgelopen zomer werd het Prinses Máxima Centrum in Utrecht feestelijk geopend door Koningin Máxima. In dit centrum komen zorg, research en opleidingen gericht op kinderkanker samen.

Therapie leuk maken

SilverFit heeft een mooie bijdrage kunnen leveren aan het centrum. In de verschillende oefenzalen kunnen de kinderen die in het centrum behandeld worden nu fysiotherapie volgen en revalideren met diverse SilverFit systemen. Ondanks hun gezondheid, kunnen de kinderen zo op een leuke, laagdrempelige manier bewegen op een manier die net een stukje leuker is dan reguliere therapie.

SilverFit Prinses Maxima Centrum Zaal-2De oefenzalen zijn ingericht met verschillende SilverFit systemen.

Initiatief van ouders en zorgprofessionals

Het Prinses Máxima Centrum is ontstaan vanuit een initiatief waarin ouders en zorgprofessionals de handen inéén sloegen. Concentratie van zorg en research is nodig om de overlevingskansen van kinderkanker te verhogen.

Nu, zo’n 10 jaar later, is het grootste kinderkankercentrum van Europa in Utrecht geopend met als missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Hier krijgen zorgmedewerkers, onderzoekers en studenten nu de kans om hun krachten te bundelen en nauw samen te werken aan het genezen van kinderkanker. Ook is dit centrum zo ingericht dat het een prettig, veilig en gezellig verblijf vormt voor de kinderen.

SilverFit Prinses Maxima Centrum KrachttrainingNaast uithoudingsvermogen kunnen de kinderen ook hun spierkracht trainen met de SilverFit systemen.

SilverFit: niet alleen voor ouderen

Onze systemen voor therapie, revalidatie en welzijn worden, naast binnen de geriatrie, steeds vaker ingezet binnen de gehandicaptenzorg, ziekenhuizen en nu ook bij het Prinses Máxima Centrum. Bent u benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw cliënten of patiënten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Deel deze pagina: