Geriatrische revalidatie van COVID-19 patiënten

Een grote groep kwetsbare ouderen is als gevolg van het coronavirus langdurig opgenomen (geweest) op de intensive care. Het revalidatietraject van deze doelgroep vraagt speciale aandacht. De SilverFit beweegsystemen met oefeningen in spelvorm kunnen therapeuten ondersteunen bij de behandeling van kwetsbare ouderen. Wij delen graag enkele voorbeelden van de beschikbare aanbevelingen en behandeladviezen.

In het Post-COVID-19 behandeladvies voor geriatrische revalidatie van Verenso wordt het optimaliseren van houding en balans aanbevolen. Fysiotherapeuten van het Spaarne Ziekenhuis geven in een interview op de website van het KNGF aan dat zij ervaren dat COVID-19 patiënten vaak balansproblemen hebben – of zij nu wel of niet op de IC werden opgenomen. De SilverFit 3D biedt verschillende balansoefeningen in spelvorm aan: ‘De mol’, ‘De tuinslang’, ‘De groentetuin’ en ‘De vos’.

Een groot voordeel van de balansoefeningen in de SilverFit 3D t.o.v. reguliere stabiliteitsoefeningen is dat de intrinsieke motivatie van patiënten over tijd hoger blijft. Er zijn geen hulpmiddelen nodig bij het gebruik van de SilverFit 3D, omdat de oefeningen volledig door bewegingen van het lichaam worden aangestuurd.

Heb jij een idee waardoor onze oefeningen nog beter passen in de COVID-19 revalidatie van kwetsbare ouderen? Wil jij delen hoe je de SilverFit oefeningen inzet of heb je interesse in een kosteloze demonstratie van de SilverFit 3D of één van de andere SilverFit beweegsystemen? We horen graag van je! 

 

Deel deze pagina: