Technologie in de langdurige zorg

Vilans heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan een overzicht van technologische toepassingen in de langdurige zorg ten tijde van corona. Vilans heeft gekeken naar de huidige behoeftes van cliënten, mantelzorgers, zorgprofessionals en zorgorganisaties. 

Een van de geïdentificeerde thema’s is een zinvolle dagbesteding. Hieronder vallen meerdere behoeften waarin de SilverFit beweegsystemen kunnen voorzien:

  • Beweging. SilverFit ontwikkelt diverse systemen ter bevordering van beweging, waaronder fietsen met levensechte routefilms met de SilverFit Mile om de ervaring van buiten fietsen levensecht na te bootsen. 
  • Passieve vormen van dagbesteding. De SilverFit Alois biedt diverse passieve activiteiten, waaronder dierenfilmpjes, persoonlijke video’s, slideshows van persoonlijke foto’s en een film van een aquarium of haardvuur ter ontspanning. 
  • (Inter)actieve vormen van dagbesteding. De SilverFit Alois bevat een grote verzameling aan interactieve (beweeg)oefeningen, waaronder memory, bingo, zitdansen, dirigeren en een activiteit die op basis van beweging van de cliënt muziek laat afspelen. 

Wil jij weten hoe de SilverFit beweegsystemen kunnen bijdragen aan de behoeftes van jouw cliënten? Neem gerust contact met ons op voor een kosteloze (online) demonstratie.

Deel deze pagina: