IC-MOVE project: vroegmobilisatie van IC-patiënten

Een belangrijk onderdeel van de gezondheidszorg in Europa is de Intensive Care (IC). De kwetsbare patiënten op IC-afdelingen hebben intensieve zorg nodig om te overleven. Vroegmobilisatie is voor deze patiënten van groot belang, omdat het bijdraagt aan het verbeteren en het op peil houden van de lichamelijke motoriek.

SilverFit start in oktober 2020 samen met het Erasmus MC, Stichting Gelre Ziekenhuizen en technische partner Cogvis uit Oostenrijk het tweejarige IC-MOVE project om een innovatief systeem met digitale oefeningen in spelvorm te ontwikkelen dat vroegmobilisatie op de intensive care ondersteunt. SilverFit en Cogvis zijn verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling van het IC-MOVE systeem en werken gedurende de ontwikkeling nauw samen met IC-specialisten van het Erasmus MC en Stichting Gelre Ziekenhuizen.

Het IC-MOVE systeem kan zowel de patiënt als zorg professional ondersteunen in het vroegmobilisatieproces. Bovendien betrekt het IC-MOVE project de directe familie van IC-patiënten om de oefenfrequentie van de patiënten te verhogen en de familieleden te laten helpen in het herstel van de patiënt. 

Het project wordt gedeeltelijk gesubsidieerd door Eurostars en co-funding partners EUREKA en de Europese Commissie.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de website van IC-Move.

Deel deze pagina: