Op donderdag 19 september organiseert SilverFit een online verdiepingstraining met als thema 'De behandeling van ademhalingsproblemen, met biofeedback en gamificatie'. Het belooft een interessante en leerzame middag te worden. 

Tijdens de verdiepingstraining wordt er ingegaan op de laatste (wetenschappelijke) ontwikkelingen in het vakgebied en is er ruimte om ervaringen en ideeën uit te wisselen. De presentaties gaan in op verschillende facetten die bij ademhalingsproblematiek komen kijken en hoe de SilverFit Flow hierbij ingezet kan worden. 

Schrijf je hier in voor de online verdiepingstraining. 

Waar en wanneer

De online verdiepingstraining vindt plaats op 19 september 2024 van 13:00 tot 16:30 uur. 

Doelgroep

Deze verdiepingstraining is bedoeld voor logopedisten en andere geïnteresseerden. 

Programma

13.00 uur: Opening verdiepingstraining

13.10 uur: Ademhaling en Parkinson- Loes Meijer, Logopedist bij Alliade, gespecialiseerd in disfunctionele ademhalingsklachten.
Een veel voorkomende klacht bij de ziekte van Parkinson zijn ademhalingsproblemen. Veel mensen met de ziekte van Parkinson hebben bijvoorbeeld een sterkt gevoel van kortademigheid en raken snel buiten adem. Tijdens deze presentatie wordt stilgestaan bij de verschillende ademhalingsproblematieken die bij de ziekte van Parkinson om de hoek komen en wat jij als logopedist kan doen tijdens de behandeling.

14.00 uur: Nieuwe ontwikkelingen in de virtuele therapie -  Joris Wiersinga, CEO van SilverFit
Joris gaat tijdens deze presentatie in op de meest recente ontwikkelingen op het gebied van virtuele therapie en de SilverFit systemen. Hij presenteert nieuwe inzichten van het afgelopen jaar en de verwachte ontwikkelingen in de nabije toekomst, gericht op bewegen en welzijn in de ouderenzorg.

14.20 uur: Pauze

14.30 uur: Gamificatie bij ademhaling- Karin Hoogendoorn, logopedist en accountmanager bij SilverFit.
Tegenwoordig is er al veel mogelijk voor de behandeling van ademhalingsproblemen. Maar hoe zit het met exergaming en biofeedback met ademhalingsoefeningen? Tijdens deze presentatie wordt er kort stilgestaan bij de verschillende mogelijkheden en er zal daarna dieper op de SilverFit Flow in worden gegaan. Wat heeft dit apparaat allemaal te bieden op het gebied van ademhalingsoefeningen met biofeedback, daarnaast worden er gebruikerstips gedeeld en zal de nieuwe weerstandmodule besproken worden.  

15.20 uur: Energizer

15.30 uur: Pauze

15.35 uur: Innovatie en implementatie – Yvonne Brookman, Beleidsadviseur NVLF
Innoveren is in de huidige maatschappij niet meer weg te denken. Maar hoe implementeer je de nieuwe systemen en werkwijzen nou in je huidige werkwijze? In deze presentatie zullen handvatten gegeven worden voor het implementeren van nieuwe werkwijzen, zal er interactief besproken worden hoe je bijvoorbeeld je manager kan overtuigen en hoe je gedragsverandering bij jezelf maar ook bij je collega’s tot stand kan brengen.

16.25 uur: Afsluiting verdiepingstraining

Praktische informatie

Indien jouw locatie een serviceovereenkomst heeft met SilverFit, is deelname kosteloos. De meeste locaties hebben een systeem met een serviceovereenkomst. Mocht je dit willen controleren, neem dan alsjeblieft contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met je eigen contactpersoon van SilverFit. De kosten van deze verdiepingstraining zijn € 140,- ex BTW per deelnemer.

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden 

Meld je vóór 9 september a.s. aan!
Interesse in de accreditatiepunten? Vul dan alle velden in.
* Aanmeldformulieren dienen per persoon ingevuld te worden. 


Als je vragen hebt over de verdiepingstraining, kun je een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar telefoonnummer 0348 769 110.

Graag tot 19 september!

Hartelijke groet,
Team SilverFit